welkom

welkom bij Saisir le jour!!!

maandag 17 oktober 2011

90 jaar

Elke maandagochtend ga ik naar mijn oom om wat hand en span diensten te verrichten, een wasje, een strijkje en soms een kastje op te ruimen en 1x in de week komt er nog iemand voor de interieurverzorging (klinkt mooier als schoonmaakster toch) verder is hij nog erg zelfstandig en houd hij zijn bloementuin, groentetuin en druivenkastje nog allemaal zelf bij.

 Dit is zijn trots!!

 Hij is ook een groot liefhebber van fietstochten maken, vroeger samen met mijn tante (maar die is helaas vorige jaar overleden) en mijn nicht (hun dochter) en nu fietst hij nog steeds samen met mijn nicht, als het maar een beetje mooi weer is.Afgelopen week was het dus heerlijk weer, zijn ze op donderdag vanuit Wateringen naar Baarle Nassau gefietst (in 81/2 uur), hebben daar geslapen en zijn de volgende dag weer terug gefietst.

Hier nog met mijn Tante.
Wat een prestatie toch???
Mijn Oom 90 jaar, geweldig hè!!
En weten jullie wat zijn motto is: In beweging blijven en je interesse houden in alles.
Ik teken er voor om zo oud te worden, hij kan ook nog zo genieten van de mooie, maar ook de kleine dingen in het leven. Elke dag leest hij nog zijn krant en kijkt het journaal, hij kan overal nog over mee praten en hij staat nog volop in het leven. Hij heeft ook zijn mankementjes en pijntjes, maar daar hoor je hem nooit over.
Dit was dus even een ode aan mijn Ome Aad!!
CHAPEAU!!

3 opmerkingen:

Mariette zei

Mooi verhaal!
Leuk dat je m'n blog hebt bekeken. Om even te antwoorden op je vraag: voor mijn deken gebruik ik acrylgaren en de deken is 165 cm breed. Ik weet nog niet hoe lang hij wordt, hangt ook een beetje af van de hoeveelheid wol die ik in huis heb. Maar voorlopig ben ik er nog wel even zoet mee ;-)
Dank voor je reactie, ik kom nog wel een keertje terug om wat uitgebreider te lezen op je blog, het ziet er in elk geval gezellig uit!

Groetjes, Mariëtte

Sjonke's Kronkels zei

Geweldig om met 90 jaar nog zo actief en sportief te zijn!! 8 1/2 uur op de fiets doe ik hem niet na....
Groetjes,
Marion

Eefies day zei

Wat een prestatie zeg, ik vind dit echt een ode waard, je hebt het zo mooi beschreven, heel mooi om te mogen lezen.

Groetjes,
♥Eefie