welkom

welkom bij Saisir le jour!!!

maandag 23 januari 2012

Daglicht

Heerlijk weer even uit het nachtleven. Heb de laatste tijd veel in de nachtdienst gezeten, veel collega's waren ziek, heb dus veel extra gewerkt, maar dan ga je toch wel het dagleven missen, ik voelde me soms net een molletje, had minder energie, en er blijven meer leuke dingen liggen, zoals het bloggen. Heb af en toe wel bij jullie om het hoekje gekeken, maar meer ook niet.
Op mijn werk waren ze wel blij, want het was een chaos met al die zieken en de bewoners kwamen veel te kort en dat werkte ook 's nachts door. Gelukkig heb je 's nachts iets meer tijd voor wat extra aandacht voor diegene die wakker waren en het nodig hebben. Even een luisterend oor, of een extra knuffel, zodat ze daarna toch heerlijk kunnen slapen, daar doe ik het voor!!!
En nu zit ik te genieten van het zonnetje in de tuin en af en toe komt er een vogeltje buurten, maar het zijn er niet zo veel als vorige jaar, ik probeer ze ook op de foto te zetten, maar ze zijn me elke keer te snel af, dan maar een foto zonder vogel.


Kreeg een bosje anemoontjes van mijn lief, ze zijn mooi in hun eenvoud, hoewel eenvoud, als je ze beter bekijkt, zie je steeds meer moois!!


Ze brengen me terug naar mijn jeugd, mijn vader kweekte anemonen, anemonen stonden vroeger in onze bloementuin en er stonden  vaak anemonen in een vaasje in de kamer. Een bloem die je eigenlijk nooit zat word en je word er blij van.
Hier dus een ode aan de anemoon!!!


Lieve groetjes en een fijne zonnige dag verder( want hier schijnt nog steeds het zonnetje)!!
Monique