welkom

welkom bij Saisir le jour!!!

dinsdag 22 november 2011

granny stripe en Bamberg

Yes, ik kan jullie eindelijk een stukje van mijn granny stripes plaid laten zien. Zelf vind ik hem heel erg mooi worden en het is heerlijk om te doen. Hij is iets langer als 2 meter en ja... hoe breed ie wordt, dat weet ik nog niet, we zullen zien.

We zijn vrijdag en zaterdag weer naar Duitsland geweest, jullie zullen wel denken, heu??? Alweer??? Maar we hadden een doel, net zo als vorige week, we hebben een auto gekocht in Duitsland, een hele onderneming, maar... de moeite waard en een stuk goedkoper!!

En dit is hem geworden!!!
Mijn lieve broer en schoonzus wilden rijden en we hebben er 2 keer een paar leuke dagen van gemaakt.
Hij is in het plaatsje Bamberg gekocht, boven in Beieren, een super mooie omgeving en een onwijs mooi plaatsje.

Zeker een plaatsje om nog een keer terug te komen en wat langer te verblijven om alles te kunnen zien.

De heenreis was soms erg mistig!!!
En de terugreis konden we genieten van een supermooie ondergaande zon!!

Mooi toch???
De reden dat we een andere auto moesten kopen, is erg luguber. In augustus j.l. zijn we 's avonds op weg naar de bruiloft van onze nicht in zeeeer slechte weersomstandigheden, bij Moordrecht, waar eigenlijk de pond aanmeert het water in gereden. Een hele rare situatie, vooral als je daar de weg niet kent. De pond meert gewoon aan in een straat, zonder dat dit goed en duidelijk aangegeven wordt, je rijdt gewoon een donker gat in. En het eerste moment dachten we dat we door een grote plas reden.We hadden veel pech die avond, de A20 was afgesloten, dus we werden deze weg ingestuurd, het was super slecht weer, de pond stond op dat moment niet in de straat en het werd heel gauw vloed. We kunnen het gelukkig met zijn vijven nog na vertellen, maar het blijft een lugubere situatie en de rillingen blijven over mijn rug lopen, als ik er aan denk, we kunnen er met zijn vijvies gelukkig goed over praten. Na aanraden van de politie hebben we de gemeente Zuidplas (waaronder Moordrecht valt) aansprakelijk gesteld, in samenwerking met rechtsbijstand, het is dus vaker gebeurd daar en de gemeente weigerd wat aan deze situatie te doen. Het proces loopt nog.
Hopelijk hebben we met de nieuwe auto meer geluk en plezier!!! 
Allemaal een fijne dag toegewenst, lieve groetjes!!!
Monique