welkom

welkom bij Saisir le jour!!!

maandag 31 oktober 2011

Lekker eten, mmm.

Het wordt weer tijd voor een berichtje, allereerst , het is weer genieten met dit weer, heerlijk zonnetje met af een toe een wolkje en de was hangt weer lekker buiten te drogen.


Het weekend heeft mijn lief zich weer uitgesloofd met het eten, hij heeft heerlijk brood gebakken,  de avond daarvoor heeft hij het voorbereid en de broodbakmachine op de tijdklok gezet en de volgende ochtend wordt je wakker met een heerlijke lucht van versgebakken brood. Nu had ik dit weekend nachtdienst, dus toen ik 's middags uit mijn bed kwam, waren er nog 2 sneetjes voor mij over en de rest was verorberd door mijn 4 mannen en kon ik er helaas ook geen foto meer van maken.Dit keer had hij een wit mais brood gemaakt en dan op de franse stand, heerlijk luchtig. Ik heb nog wel een foto van een donkerbruin brood, wat hij vorige week gebakken heeft en wat ik zelf het lekkerst vind.


Ziet dit er niet lekker uit?

En verder heeft hij overheerlijke lasagne gemaakt met zelfgebakken fougasse!!


Wat ben ik toch blij met mijn lief die zo lekker kan koken en de jongens met zo'n vader!!
 Niets is te gek voor hem, alles wil hij uitproberen en de jongens willen hem daar graag bij helpen . 
Het is soms net een vrolijke keuken!!
CHAPEAU MON AMI!!!

Zelf ben ik al met mijn kleed begonnen, maar ook weer uitgehaald, de lossen, waarmee ik het kleed begonnen ben, waren te strak naar mijn zin, na 6 toeren heb ik het toch maar uitgehaald en met een grotere haaknaald de lossen gehaakt. En aangezien ik een vrij vaste hand heb met haken, gebruik ik voor de rest ook een grotere haaknaald. Dus ik laat jullie nog even in spanning.
Ik heb trouwens nog wel wat anders geknutseld, heb luciferdoosjes gehaald bij de action en aangezin er weer veel kaarsjes gebrand worden en ik altijd "ruzie"heb met de gasaanstekers, steek ik ze weer op de ouderwetse manier aan, maar de doosjes in een nieuw jasje gestoken.


Et voilà, leuk toch??

Zo nu ga ik nog even van het zonnetje genieten! Allemaal een fijne dag  et ....
SAISIR LE JOUR!!!